Projektom USE & REUSE

potičemo cirkularnu ekonomiju, razvoj društvenog poduzetništva, štitimo okoliš, recikliramo i održivo se razvijamo.

GLJIVE

Svježe i lokano uzgojene gljive kakve nudimo, osim odličnog okusa, izvor su brojnih aminokiselina, vitamina i antioksidansa jedinstvenih za gljive s preventivnim djelovanjem na mnoga zdravstvena stanja; poboljšavaju probavu, podižu imunitet, reguliraju krvni tlak i mnoštvo drugih benefita zbog čega ih želimo ponuditi zainteresiranima.

Cijena: 30 kn/ kg

Radi dužeg očuvanja, gljive se ukiseljavaju čime se održavaju i poboljšavaju njihova nutricionistička i okusna svojstva. Ukiseljenom hranom unosimo dobre bakterije u organizam koje nam poboljšavaju probavu hrane.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

Sušenje je najstarija metoda očuvanja gljiva pri čemu one gube 90% vode. Zanimljiva činjenica je sposobnost gljiva da pretvaraju sunčevu energiju u vitamin D i nakon berbe, pa nakon sušenja gljiva na suncu mogu imati i do 40 puta više vitamina D nego svježe.

Cijena: 60 kn/ 100 g

Osušene gljive mogu se samljeti, čime se dobiva izuzetan začin koji se za razliku od sušenih gljiva ne mora rehidrirati, već se samo dodaje u najrazličitija jela, od omleta preko juha, variva i tjestenina do salata.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

Želite li sami uzgojiti gljive kod kuće, možete to napraviti našim paketom “Shrooms2go”. Dio posla obavili smo za Vas, Vaše je samo da paket otvorite, održavate vlažnim 2 tjedna i uživate u plodovima!

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

GLISTINAC

Glistinac stvaraju komposne gliste probavljanjem raspadnutog organskog materijala, a mikrobiološka kvaliteta ovisi o vrsti hrane kojom hranimo gliste.
Zanimljivo je da glistinac nastao korištenjem otpada kave mikrobiološki je bogatiji od onog nastalog konjskom balegom.
Glistinac je visoko kvalitetan kompost, te njegovom primjenom možemo očekitvati jake i otporne biljke s sočnim i ukusnim plodovima.

Cijena: 1.25 kn/ l

Želite li u svom domu stvarati živo tlo, naš paket za kompostiranje je sve što trebate. Jednostavno svoje organske ostatke iz kuhinje ubacite u posudu s glistama, a kad one naprave svoj posao, nahranite svoje biljke glistincem.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

Gliste za ponijeti odlično su rješenje ukoliko već imate dom za gliste te želite uspostaviti kompostiranje ili samo pecati s njima.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

SVIJEĆE

Ovaj lokalno proizvedeni reciklirani proizvod dobiven od otpada kave, pčelinjeg voska i esencijalnih ulja izvrstan je za lokalne ljude jer služi kao repelent komaraca ali i obožavatelje mirisa kave.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

TEČAJ

Želite li naučiti kako uzgajati gljive za osobnu upotrebu ili se baciti na stvaranje gljiva na većoj razini, naš online tečaj prvi je korak na tom putu. Našom pričom i primjerom uz podršku želimo Vas inspirirati da nam se pridružite u ovom pokretu održivog uzgoja hrane.

Cijena: uskoro (trenutno nije u ponudi)

Zanima Vas više?

MOB:

Domagoj Dumančić: 091/366-2222
Juraj Bučević: 098/882-015

USE&REUSE

E-MAIL:

usereuse.me@gmail.com

Close Menu