Kako je kampanja odmicala tako se i naš entuzijazam povećavao pa smo ga odlučili pretočiti u rad. Tako smo se okupili na radnoj akciji gdje smo katakombu u kojoj želimo uzgajati gljive očistili od smeća koje smo nasljedili od prijašnjih domaćina i barem malo približili budućoj funkciji. Tom prilikom, nastale su neke fotke koje želimo podijeliti.

Lokacija prostora je tik uz Dravu, u Tvrđi. U ovom projektu osim ideje o reciklaži, hrani i ekonomiji, bitna nam je i inicijativa vraćanja napuštenih gradskih prostora u upotrebu pa smo se tako odlučili udahnuti novi život u prostor u Tvrđi koji smo zatekli u dosta lošem stanju, ali budući da imamo dobar motiv i viziju o njegovoj budućoj upotrebi, odučili smo se na taj pothvat.

Plan je u prostoru napraviti prostor u kojem će uvjeti biti povoljni za uzgoj gljiva. U ostatku prostora koji neće zauzimati gljivarnik planiramo urediti prostor za pripremu slame i miješanje s kavom, pakiranje u vreće za uzgoj, pakiranje ubranih gljiva i skladištenje micelija.

“U ovom projektu osim ideje o reciklaži, hrani i ekonomiji, bitna nam je i inicijativa vraćanja napuštenih gradskih prostora u upotrebu pa smo se tako odlučili udahnuti novi život u prostor u Tvrđi”.

Kako izgleda cijeli prostor te u kojem smjeru smo krenuli možete provjeriti u galeriji, a ovim putem Vas pozivamo da i ubuduće pratite naš napredak i novosti jer sve planiramo dokumentirati radi svih koji su nas podržali u kampanji, ali i za potrebe video edukacije kojom planiramo pokazati svima zainteresiranima način na koji smo krenuli.

Close Menu